Åpen for alle - alltid

Politidirektøren: Det var noen intense timer mandag

– Jeg skjønner behovet for å møtes og for å markere. Det er ikke straffbart å ikke følge råd fra politiet. Men jeg må si at det var noen litt intense timer mandag kveld, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
– Jeg skjønner behovet for å møtes og for å markere. Det er ikke straffbart å ikke følge råd fra politiet. Men jeg må si at det var noen litt intense timer mandag kveld, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidirektør Benedicte Bjørnland vil ikke svare på om det forelå en konkret trussel mot pride-arrangementet på Rådhusplassen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det PST har beskrevet i sin vurdering, er at det er en ekstraordinær trusselsituasjon. Det har vært gjennomført det man antar kan ha vært en terrorhandling, og trusselen er uavklart, sier Bjørnland til NRK.

Med utgangspunkt i denne informasjonen og informasjon som til enhver tid tilflyter PST og politiet, så valgte man å si til arrangøren at arrangementet burde utsettes, opplyser politidirektøren.

Bjørnland sier hun har forståelse for at folk valgte å møte opp likevel. Tusener trosset politiets advarsel og møtte opp på en støttemarkering etter skytingen i Oslo i helgen.

– Jeg skjønner behovet for å møtes og for å markere. Det er ikke straffbart å ikke følge råd fra politiet. Men jeg må si at det var noen litt intense timer mandag kveld, sier politidirektøren.

– Så vet jeg at Oslo politidistrikt hadde mye ressurser på, både synlig uniformert og ikke uniformert personell, for å ivareta sikkerheten på Rådhusplassen.