Utleieboliger rives vekk

Det er færre boliger tilgjengelig på leiemarkedet, og boligene ligger ute kortere før de blir revet bort. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Det er færre boliger tilgjengelig på leiemarkedet, og boligene ligger ute kortere før de blir revet bort. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiden det tar fra en bolig annonseres til leie og før den er borte fra markedet er omtrent halvert det siste året. Nå ligger de ute så vidt over en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommermånedene de to foregående årene hadde annonser med utleieboliger en liggetid på 13 dager på Finn.no, skriver Finansavisen. Tall fra Utleiemegleren viste en liggetid på 17 dager. I juni 2022, oppgir de en liggetid på åtte dager hos Finn og ni dager hos Utleiemegleren.

– Den høye etterspørselen etter leiebolig samsvarer med veldig høye trafikktall på Finn fra leietakere som leter etter bolig og at boligene som annonseres, leies ut raskt, forklarer markedsplassdirektør Jørgen Hellestveit i Finn.

Ifølge nettstedet er det aldri solgt flere bruktboliger enn i 2021, men tilbudet av utleieboliger krymper. Nasjonalt er det 26 prosent færre boliger til leie enn på samme tid i fjor. I Oslo er nedgangen hele 40 prosent. Samtidig var det 7.000 flere husholdninger som leide i 2021 enn i 2020.

Økende renter, prisvekst og etterspørsel bidrar til å øke husleien. I storbyene har leieprisene økt med rundt 10 prosent, mens oppgangen er rundt 5 prosent i resten av landet.