PST-sjefen frykter følgehandling etter skytingen i Oslo

Sjef for Politiets sikkerhetstjeneste Roger Berg sier at de frykter en følgehandling etter skytingen i Oslo natt til lørdag.
Sjef for Politiets sikkerhetstjeneste Roger Berg sier at de frykter en følgehandling etter skytingen i Oslo natt til lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

PST-sjef Roger Berg sier at de frykter nye angrep etter skytingen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi frykter en følgehandling. Det har vi jo sett tilfeller av i andre land, og det er ikke uvanlig at enkelte blir inspirert eller at det er flere som har den samme tankegangen som her har skjedd, og som kan tenke seg å begå en ny terrorhandling i Norge , sier PST-sjef Roger Berg til NRK.

Han kan ikke gå i detalj på hvilke opplysninger som politiet sitter på. Per nå har de ikke informasjon om som tilsier at et terrorangrep skal finne sted i nær framtid, opplyser Berg.

Har bestemte i kikkerten

– Vi har bestemte mennesker i kikkerten, som vi jobber med kontinuerlig, sier fungerende PST-sjef Roger Berg til NRK mandag kveld.

Mandag ettermiddag rådet politiet å utsette alle pride-arrangementer i hele landet på grunn av den uavklarte trusselsituasjonen.

– Per nå er vi der at vi er enig med politiet at det er klokt å utsette, sier Berg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan endre seg raskt

Han sier de retter søkelys mot miljøer som støtter ekstrem islamisme, og som mener at vold er legitimt for å oppnå sine mål.

Politiet mottar mange opplysninger og Berg sier at trusselbildet raskt kan endre seg.

– Vi står i en ekstraordinær situasjon og får masse informasjon fra publikum og fra våre samarbeidspartnere, både i Norge og utlandet.