Muslimske nettverk fordømmer angrep

Flere muslimske nettverk fordømmer masseskytingen i Oslo, der to mennesker ble drept natt til lørdag. Organisasjonene frykter også at reaksjonene etter angrepet kan føre til økt fiendtlighet overfor muslimer.
Flere muslimske nettverk fordømmer masseskytingen i Oslo, der to mennesker ble drept natt til lørdag. Organisasjonene frykter også at reaksjonene etter angrepet kan føre til økt fiendtlighet overfor muslimer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere muslimske nettverk gir uttrykk for sorg og fordømmelse etter masseskytingen der to personer ble drept i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styreleder Senaid Kobilica i Muslimsk Dialognettverk skriver på sin Facebook-side at han er i sjokk, og beskriver angrepet som «grusomt», skriver Aftenposten.

«Jeg fordømmer på det sterkeste dagens drap og angrep på våre uskyldige medborgere i Oslo. Et angrep mot én er et angrep mot alle. Mine tanker går til ofrene og deres pårørende».

Islamsk Råd Norge skriver på Facebook at de «tar totalavstand fra drap på uskyldige menneskeliv».

Lederen for Islamsk Råd, Abdirahman Diriye, sier til TV 2 at han frykter økt hat mot muslimer.

– Vi ble fortvilet da gjerningspersonen så raskt ble koblet til religionen islam, fordi handlingene hans er uislamske og vi faktisk ikke vet noe om hans religiøsitet, sier Diriye. Han ber folk være varsomme med å kalle angrepet islamistisk motivert terror fram til politiet har kartlagt motivet bedre.

Fahad Qureshi, som leder Islam Net, sier handlinger som masseskytingen i Oslo ikke har noen rot i islam.

– Det er uakseptabelt å ta livet av andre mennesker. Uavhengig av om de er homofile eller heterofile, sier han til Aftenposten.