Elden: Bhatti og Matapour har vært naboer

Arfan Qadeer Bhatti (t.v.) og hans advokat John Christian Elden. Ifølge Elden var terrormistenkte Zaniar Matapour nabo med Bhatti i flere år.
Arfan Qadeer Bhatti (t.v.) og hans advokat John Christian Elden. Ifølge Elden var terrormistenkte Zaniar Matapour nabo med Bhatti i flere år. Foto: Vidar Ruud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere medier har skrevet at terrorsiktede Zaniar Matapour og islamisten Arfan Bhatti har en relasjon. Deres forsvarer bekrefter at de to har vært naboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har forstått av PST sin pressekonferanse at de mener min klient satt i samme bil som Bhatti en gang i april måned, og at de setter dette i sammenheng med en protest mot Sians koranbrenning. Jeg ser ikke bort fra det, da de tidligere er naboer. Min klient ble verken anmeldt eller arrestert under bilturen så langt jeg er orientert om, skriver John Christian Elden i en epost til TV 2.

Han er forsvarer for Zaniar Matapour som er siktet etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, og har tidligere vært forsvarer for den kjente islamisten Arfan Bhatti.

Flere medier, blant annet VG , skrev lørdag kveld at de to hadde vært i kontakt, og at de ble stoppet i en bil i nærheten av de islamfiendtlige organisasjonen Sians demonstrasjon på Stovner i Oslo.

TV 2 skriver at Arfan Bhatti har vært i utlandet siden begynnelsen av juni.