TV 2: Ambulanseflyene som sto på bakken er igjen operative

Babcocks ambulansefly i Brønnøysund og Alta er likevel ikke satt på bakken, opplyser selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Babcocks ambulansefly i Brønnøysund og Alta er likevel ikke satt på bakken, opplyser selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved en feil meldte Luftambulansetjenesten at to ambulansefly søndag var satt på bakken som følge av mangel på flyteknikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var TV 2 som viderebrakte opplysninger fra Luftambulansetjenesten om at to fly, ett i Brønnøysund og ett i Alta, sto på bakken som følge av lockouten av flyteknikere over hele landet.

Kort tid etterpå kom imidlertid Luftambulansetjenesten med en rettelse:

– Ambulanseflyene i Brønnøysund og Alta er operative og i beredskap, skriver Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten.

De beklager at det først ble opplyst om feil, skriver TV 2.

Det er luftambulanseselskapet Babcock som drifter ambulanseflyene i Nord-Norge. Selskapet har varslet at det ikke vil gå lang tid før NHOs lockout av flyteknikere vil gi dem problemer med å opprettholde tilbudet.

Babcock søkte lørdag om dispensasjon fra lockouten, som ble innført fra midnatt natt til søndag, men fikk avslag fra NHO Luftfart.