Verrett klager inn Se og Hør til PFU

Verrett klager inn magasinet over en artikkel som ble publisert i desember.
Verrett klager inn magasinet over en artikkel som ble publisert i desember. Foto: Carina Johansen / NTB

Durek Verrett klager inn Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter en sak om hans helsetilstand, ifølge Dagbladet.

Prinsesse Märtha Louise' forlovede Verrett klager inn magasinet over en artikkel som ble publisert i desember, som handlet om at han var blitt alvorlig nyresyk, skriver Dagbladet.

Han ønsket ikke å medvirke i artikkelen og sa han ikke ønsket noen som helst omtale om sin sykdom, og Verrett mener at Se og Hørs artikkel etterlater et inntrykk av at han stilte opp i saken.

Ifølge Dagbladet klager Verrett inn Se og Hør for PFU for brudd på følgende punkter i Vær Varsom-plakaten:

  • 3.9 Opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet. Misbruk ikke andres følelser, manglende medieerfaring, uvitenhet eller sviktende dømmekraft. Husk at mennesker i sjokk eller sorg er mer sårbare enn andre.
  • 4.1 Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.
  • 4.3 Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.


– Jeg kan bekrefte at Se og Hør har mottatt en klage fra sjaman Durek. Se og Hør ser fram til en grundig behandling i utvalget og deres vurdering av saken. Vi jobber nå med et tilsvar til klagen og finner det derfor ikke naturlig å kommentere saken ytterligere før behandling i Pressens Faglige Utvalg, sier ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, til Dagbladet.