Viken er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft

Tallene viser at Viken er fylket som har høyest andel jobbinnvandrere, med nesten 10 prosent av alle sysselsatte i 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Tallene viser at Viken er fylket som har høyest andel jobbinnvandrere, med nesten 10 prosent av alle sysselsatte i 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen arbeidsinnvandrere og utenlandske pendlere blant de sysselsatte i Norge var i 2020 på 8 prosent. Flest kom fra Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB)

Viken er fylket som har høyest andel jobbinnvandrere, med nesten 10 prosent av alle sysselsatte i 2020. Ifølge SSB kan dette henge sammen med at dette er fylket hvor det er høyest aktivitet innen bygg- og anlegg.

Næringene med størst andel jobbinnvandrere var forretningsmessig tjenesteyting, bygge- og anleggsvirksomhet og overnattings- og serveringsvirksomhet, med henholdsvis 25, 22 og 16 prosent.

Det er fra Polen det var flest både utenlandske pendlere og arbeidsinnvandrere i 2020. 2,8 prosent av alle sysselsatte i Norge er jobbinnvandrere fra Polen. Deretter følger Litauen med 1,3 prosent.