Nå kommer sommeren til Nord-Norge

Endelig blir det sommervarme i Nord-Norge. Særlig Troms og Finnmark får en smakebit på sommeren. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Endelig blir det sommervarme i Nord-Norge. Særlig Troms og Finnmark får en smakebit på sommeren. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over helga blir det rundt 20 grader i Troms og Finnmark, som dermed blir værvinneren. Også i Nordland blir det fint mange steder, men ikke like varmt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi sier det er en nordisk sommerdag hvis temperaturen er 20 grader eller mer, og det ser det som vi skal få i Troms og Finnmark de neste dagene, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, til VG.

Varmen holder seg i hvert fall til onsdag, og kanskje til og med til torsdag, ifølge Haga. I resten av landet blir været mer vekslende.

– For Nordlands del ser det ikke så helsvart ut, men det blir ikke like fint som lenger nordover, sier Haga.

Det kan bli opp mot 15 grader og en del sol, men særlig i de indre strøkene av Nordland kan det bli noe regn.

Sør i landet holder et lavtrykk stand, og det vil etter hvert også påvirke temperaturene i nord.

– Første dagene i juni i Sør-Norge blir det mer ustadig vær med perioder med sol, men det blir også innslag av skyer og gode muligheter for enkelte regnbyger både på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag, sier meteorologen.

– Skyene og bygene til tross ser det ut til at vi skal få opp mot 20 grader på Østlandet. Litt lavere temperaturer blir det i Trøndelag og på Vestlandet med temperaturer på 15 grader, sier Haga.