To MDG-politikere kjemper om ordførervervet i Oslo

To MDG-politikere melder seg til å ta over ordførervervet når Marianne Borgen (SV) gir seg etter åtte år. Foto: Terje Pedersen / NTB
To MDG-politikere melder seg til å ta over ordførervervet når Marianne Borgen (SV) gir seg etter åtte år. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter åtte år er det på tide at MDG overtar ordførervervet i Oslo fra SV, mener MDGs Rauand Ismail og Tom Kristian Berger. Begge melder seg til jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er så glad i byen min at jeg kunne tenke meg å være ordfører, hvis partiet mitt og velgerne vil det, sier Ismail til Aftenposten.

Han er i dag bystyrerepresentant, mens Berger er politisk rådgiver for bystyregruppen til MDG og vara til bystyret.

– Jeg brenner genuint for denne byen og folkene som bor her og drømmer om å gjøre den grønnere, kulere og bedre å bo i, sier Berger.

Selv om MDG har vært det neste største partiet i byrådet etter Ap i to perioder, har de valgt å gi ordførervervet til SV og Marianne Borgen.

Fylkesleder Sigrid Heiberg i Oslo MDG sier partiet så langt ikke har tatt stilling til om de skal stille med en egen byrådslederkandidat og ordførerkandidat i neste valg.

Hun sier partiet har vært fornøyd med Marianne Borgen som ordfører og derfor valgte å gå til valg på henne som ordfører i 2019.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men nå som hun har sagt at hun gir seg, så er det naturlig for oss å vurdere å stille med en egen kandidat. Som ordfører har en ganske mye definisjonsmakt, så det tenker jeg er spennende for oss å vurdere, sier Heiberg.

Marianne Borgen varslet i februar at hun gir seg etter kommunevalget neste år. Hun har da hatt åtte år i ordførerstolen.