Hurtigruten tapte over 600 millioner kroner i første kvartal

Pandemien har vært krevende for Hurtigruten som melder nok et stort tap i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for første kvartal. Hurtigruteskipet Midnatsol er her fotografert under Tromsøbrua tidligere.
Pandemien har vært krevende for Hurtigruten som melder nok et stort tap i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for første kvartal. Hurtigruteskipet Midnatsol er her fotografert under Tromsøbrua tidligere. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hurtigruten merker fremdeles effektene av coronapandemien og tapte over 60 millioner euro, vel 610 millioner kroner, i første kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hurtigruten melder om et tap på 37,1 millioner euro på driften i rederiet i første kvartal. Videre opplyser styret om et tap på 23,5 millioner euro i finanskostnader.

– Netto tap i første kvartal var 60,2 millioner euro, sammenlignet med et tap på 56,5 millioner i samme kvartal i fjor, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Siden starten på 2020 har rederiet tapt over 5 milliarder kroner, skriver E24. Hurtigruten tapte i fjor 273,9 millioner euro, tilsvarende rundt 2,79 milliarder kroner. Året før var tapet på 1,7 milliarder kroner.

Med pandemien på hell ser ledelsen nå optimistisk på framtiden. Rederiet nesten tredoblet inntektene fra samme periode i fjor, fra 36 millioner til 97 millioner.

– Første kvartal 2022 var fremdeles sterkt påvirket av pandemien, men landene i våre kjernemarkeder og våre reisemål beveget seg nærmere en normalitet, sier administrerende direktør Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group i en børsmelding.

Selskapet skriver at salget per mai er 4 prosent høyere enn på samme tid i 2019, før pandemien.