Fire fisketurister hentes opp i helikopter utenfor Hitra

En båt med minst fire utenlandske fisketurister har kantret utenfor øya Hitra i Trøndelag. Det opplyser Hovedredningssentralen (HRS) som fikk melding om kantringen ved 11-tiden.
En båt med minst fire utenlandske fisketurister har kantret utenfor øya Hitra i Trøndelag. Det opplyser Hovedredningssentralen (HRS) som fikk melding om kantringen ved 11-tiden. Foto: HRS Sør-Norge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedredningssentralen har iverksatt full aksjon etter melding om at en båt med tyske fisketurister har kantret utenfor Hitra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokka 11.59 skriver Trøndelag politidistrikt at personene heises opp i redningshelikopter. Noen minutter tidligere hadde man telt fire personer på den kantrede båten, og det jobbes med å avklare at det ikke er flere som er savnet.

– Det er en mindre båt med tyske fisketurister som har kantret ved Hitra. Foreløpig har vi ikke konkret posisjon på hvor de var da båten kantret, men vi har sendt et redningshelikopter til Ørland og en luftambulanse for å bidra i letingen, sier kommunikasjonsrådgiver Anja Bakken i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Politiet meldte om hendelsen klokken 11.13 på Twitter onsdag.

– Vi har sendt ut et signal til skipene i området der vi ber dem om å delta i letingen, sier Bakken.

Politiet sier til TV 2 at situasjonen er uavklart. De fikk melding om hendelsen klokka 11.02.

– Det ringer inn en person og sier at båten han er i, ligger opp ned. Det er mulig det er enda en person om bord. Det var en del språkproblemer og samtalen ble brutt, og vi setter i gang en redningsaksjon i samarbeid med Hovedredningssentralen, sier operasjonsleder Lars Berget i Trøndelag politidistrikt.