Laveste arbeidsledighet på 14 år

Arbeidsledigheten er den laveste siden 2008, ifølge Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Arbeidsledigheten er den laveste siden 2008, ifølge Statistisk sentralbyrå. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidsledigheten i Norge falt til 2,9 prosent i mars, ned 0,4 prosentpoeng fra desember. Det er det laveste nivået på 14 år, ifølge SSB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) arbeidskraftundersøkelse publisert.

Fra desember i fjor til mars i år ble det registrert 10.000 færre arbeidsledige. Ikke siden 2008 har arbeidsledighetsnivået vært lavere, ifølge SSB.

– Helt siden i fjor sommer har arbeidsledigheten gått kraftig ned. Samtidig har økningen i sysselsettingen vært større enn nedgangen i ledigheten, som betyr at arbeidsstyrken har økt. Vi ser altså at det er svært høy aktivitet på arbeidsmarkedet nå, sier seksjonssjef Tonje Køber i SSB.

En stor del av nedgangen har skjedd blant personer under 25 år, en aldersgruppe som ikke alltid har krav på dagpenger, men som fanges opp som arbeidsledige i denne undersøkelsen dersom de søker på jobb.

– En del unge kan ofte være tilgjengelig for jobb selv om de ikke er arbeidsledige, altså i en form for skjult ledighet. Tall for 1. kvartal 2022 viste nedgang i den skjulte ledigheten siste år, særlig blant unge, sier Tonje Køber.