Dette skjedde i natt

Foto. Dario Lopez-Mills / AP / NTB
Foto. Dario Lopez-Mills / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 25. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21 drept i skoleskyting

19 barn og to voksne ble drept i en skoleskyting i den amerikanske delstaten Texas i går, viste en oppdatert oversikt fra myndighetene i natt norsk tid. Den antatte gjerningsmannen er død og ikke medregnet i dødstallet.

Skytingen var den verste skoleskytingen i USA siden Sandy Hook-skytingen i Connecticut i 2021. USAs president Joe Biden sa i natt at det er på tide å stå opp mot våpenlobbyen. Det er på tide å handle, sa presidenten.

Ingen streik i Oslo kommune

Det blir ingen streik i Oslo kommune etter at partene i meklingen kom til enighet over et døgn på overtid. Heller ikke lærerne i Oslo går ut i streik ettersom alle fagforbund er enige.

Rammen for meklingsløsningen er den samme som i KS-området på 3, 84 prosent. Partene er blant annet enige om å godta et meklingsresultat som gir alle ansatte minst 18.800 kroner i kronetillegg. De som har lønnstrinn 33 og høyere får lønnstillegget i form av en økning på 3,71 prosent med virkningsdato fra 1. mai 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brudd i tarifforhandlingene i kraftsektoren

EL og IT Forbundet brøt i natt forhandlingene med Energi Norge om tariffoppgjøret for 2022. Nå går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren, tidligst i midten av juni.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør hvor det blir forhandlet om både lønnstillegg og innholdet i Energioverenskomsten.

Brann i enebolig i Skotselv

En enebolig i Skotselv i Øvre Eiker står i brann. Boligen er fullstendig overtent. Brannvesenet har kontroll på brannen.

Det har også tatt fyr i vegetasjonen rundt huset, opplyser Sørøst politidistrikt. En person er registrert på adressen. Vedkommende er gjort rede for og er ikke hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea skjøt raketter

Nord-Korea har prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinental ballistisk missil. mot havet øst for landet, ifølge generalstaben i Sør-Korea.

De tre rakettene ble skutt opp tidlig i morgentimene lokal tid fra Sunan-området nær hovedstaden Pyongyang og falt ned i havet mellom Nord-Korea og Japan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kamp om fire byer

Russland bruker alt landet har til rådighet i kampen om de fire byene Liman, Popasna, Sievjerodonetsk, Slavjansk i Donbas-regionen, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han beskriver situasjonen som svært vanskelig og hevder de russiske styrkenes mål er å ødelegge alt som er der.

Ukrainerne bør være stolt over å ha klart å holde Russland unna i tre måneder i en krig som mange i Russland og Vesten trodde kom til å vare i tre dager, påpeker presidenten. Han ber på nytt Vesten om mer våpen for å holde Ukraina i stand til å kjempe videre.