Kraftig prisøkning på kjøtt og egg fra 1. juli

Fredagstacoen kan bli langt dyrere for den jevne forbruker framover.
Fredagstacoen kan bli langt dyrere for den jevne forbruker framover. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøtt og egg har allerede blitt langt dyrere det siste året, og fra 1. juli settes den gjennomsnittlige engrosprisen opp med fire kroner kiloen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har konsernstyret i Nortura avgjort, skriver Nationen.

Det er nemlig kjøttgiganten som har ansvaret for å styre prisutviklingen på kjøtt og egg. Fire kroner utgjør 5,65 prosent, og kommer på toppen av en ekstraordinær prisøkning i vinter og den ordinære justeringen et halvår tidligere.

Dermed har prisen på flere typer kjøtt økt med mellom 13 og 17 prosent på ett år. For svin er prisøkningen 16,9 prosent, for storfekjøtt 12,8.

For egg blir det en prisøkning fra 1. juli på 80 øre kiloen.