Savnet fisker i Øygarden funnet i god behold

En fisker i 60-årene som var savnet i Telavåg i Øygarden kommune i Vestland siden søndag ettermiddag, er funnet i god behold.

Vedkommende ble funnet cirka ved midnatt i tilsynelatende god form på Hissøyna. Vil bli ivaretatt av helse, melder Vest politidistrikt på Twitter klokka 0.14.

Mannen ble sist observert idet han dro ut med båten mellom klokken 12 og 14 søndag formiddag.

– Mannen er funnet på en øy ganske lang nord for der han dro ut. Han er i relativt god fysisk form, men er noe nedkjølt. Han blir tilsett av helse, sier vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Bergensavisen.

– Vi jobber med hvordan vi skal ta mannen i land. Enten blir han fløyet med redningshelikopteret, ellers tar vi ham med oss i en av redningsbåtene, sier redningslederen.

Båten til fiskeren ble funnet av en av de private båtene som deltok i aksjonen, mens mannen ble lokalisert ved et naust i nærheten av en av redningsskøytene.

Hovedredningssentralen ledet leteaksjonen etter mannen. Kystvakt, redningsskøyter, Røde Kors-båter og redningshelikopter ble også sendt til området, samt at politibåt og en rekke private båter var med i leteaksjonen.