Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette skjer i dag, lørdag 21. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs landsstyremøte fortsetter

Lørdag fortsetter SVs landsstyremøte i Oslo. Dette er andre og siste dag av landsstyremøtet. Fredag ville ikke fungerende SV-leder Kirsti Bergstø røpe hvilke krav de vil stille når forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett begynner mandag.

Russland kutter gasstilførselen til Finland

Russland kutter lørdag sin tilførsel av naturgass til Finland. Sammen med Sverige har Finland søkt om å bli Nato-medlemmer, noe Russland har advart mot. For en uke siden kuttet Russland strømleveransen sin til Finland.

Valg i Australia

Lørdag er det valg på ny nasjonalforsamling i Australia. Vel 17 millioner australiere skal gå til valg på halvparten av senatorene i nasjonalforsamlingens overhus, og hele underhuset.

Biden besøker Sør-Korea

USAs president Joe Biden fortsetter sitt Øst-Asia-besøk i Sør-Korea. Presidentflyet landet drar videre til Japan søndag. På reisen skal han møte statsledere fra de to landene, og på et møte i Tokyo vil også statsledere fra Australia og India delta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk duell i mesterligafinale

Lørdag møtes fotballens to beste kvinnelag i mesterligafinalen. Caroline Graham Hansens Barcelona går ut for å forsvare tittelen mot Lyon og Ada Hegerberg. Kampen spilles på Juventus stadion i Torino klokken 19.

Nærbø i europacupfinale

Lørdag spiller Nærbøs håndballherrer første finalekamp mot Baia Mare fra Romania. Første finalekamp er lagt til Jæren, mens det hele avgjøres i en rumensk heksegryte en uke senere. Lørdagens kamp starter klokken 17.

Ishockey-VM: Norge – Tsjekkia

Norge møter Tsjekkia i sin tredje gruppespillskamp i ishockey-VM i Finland. Det norske laget har tapt 0–5 for Finland, slått Storbritannia 4–3 etter straffer og tapt 2–3 for Latvia tidligere i VM. Etter Tsjekkia venter Sverige og USA i gruppespillet.