Overvåkingsvideoer fra Extra i Kongsberg viser Bråthen skyte mot vettskremte kunder

Forsvarer Fredrik Neumann (t.v.), advokat Elling Dahl, advokat Berit Anne Borgen, Arne Donald Andersen og advokat Haakon Fredrik Borgen i rettslokalet i Hokksund før retten settes i Buskerud tingrett på første dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv på Kongsberg 13. oktober 2021.
Forsvarer Fredrik Neumann (t.v.), advokat Elling Dahl, advokat Berit Anne Borgen, Arne Donald Andersen og advokat Haakon Fredrik Borgen i rettslokalet i Hokksund før retten settes i Buskerud tingrett på første dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv på Kongsberg 13. oktober 2021. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor startet Kongsberg-rettssaken med å vise overvåkingsvideoer av at Espen Andersen Bråthen skyte piler mot folk på Coop Extra mens de løper unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På den første videoen kan man se to mennesker komme løpende fra garasjeanlegget til Coop Extra, før en kunde i butikken forstår hva som skjer og forsøker å gjemme seg.

Noen sekunder senere kommer Espen Andersen Bråthen løpende mens han spenner buen og skyter. Han går kun i sokkelesten, og er iført en hvit singlet og en grønn bukse. Han har også flere kniver på seg og et hylster til pilene.

Flere andre videoer inne fra butikken viser også de første sekundene av angrepet.

Den første nødsamtalen til politiet ble også avspilt. Den ble ringt inn av en av kundene som befant seg i garasjeanlegget.

– Det er en mann som skyter med pil og bue på Coop Extra og Vinmonopolet, kan man høre innringeren si under nødsamtalen.

– Gjem deg! Gjem deg! roper innringeren.