Stadig flere studenter tar nettbasert utdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) mener behovet for fleksible utdanninger øker. Foto: Torstein Bøe / NTB
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) mener behovet for fleksible utdanninger øker. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti prosent av alle registrerte studenter går nå på et fleksibelt studietilbud, i stedet for et campusbasert studium, viser en ny rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Tilstandsrapporten for høyere utdanning viser at det nå er rekordmange studenter som tar en nettbasert utdanning.

– Vi ser at behovet for fleksible utdanninger øker. Flere ønsker å studere der de bor og kombinere utdanning med jobb og familie. Det er en nødvendig utvikling, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

Rapporten viser at det er stor etterspørsel etter fleksible studietilbud. I fjor var det i overkant av 29.400 studenter på fleksible utdanninger, en økning på 13 prosent fra året før.

Det er nettbaserte tilbud som står for veksten.

Økningen i nettstudier går også igjen i vårens søkertall. I år er det 34 prosent flere førstevalgssøkere til rent nettbaserte studier i Norge enn året før.