Grisefjøs brant ned i Vestfold

Et grisefjøs med flere hundre griser står i brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Ifølge brannmannskapene er de fleste grisene reddet ut. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB
Et grisefjøs med flere hundre griser står i brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Ifølge brannmannskapene er de fleste grisene reddet ut. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et grisefjøs ble totalskadd i en brann på Ramnes i Tønsberg tirsdag morgen. Røykdykkere fra brannvesenet fikk reddet ut alle grisene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var full fyr på stedet da nødetatene kom til stedet noen minutter etter meldingen klokken 6.25 tirsdag morgen. En time senere konsentrerer brannmannskapene seg om å hindre spredning til nærliggende hus på gården.

– Grisefjøset er tapt, vår innsats går på å skjerme boligen og en sidebygning. De evakuerte grisene er i en tralle, mens noen er frittgående på jordet. Når taket nå er brent av er strålevarmen redusert og vi hindrer spredning til boligen og sidebygningen, sier vakthavende brannsjef Hedin Gibbons.

Antallet gris i låven var langt lavere enn først opplyst, anslagsvis 40.

– De på gården har gjort fantastisk jobb med å evakuere grisene før vi kom til stedet. Røykdykkerne fikk ut de siste ti, sier Gibbons.