Endelig litt regn i Sør-Norge – men det tørker fort opp

<p>Nedbørmåleren hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo har ikke akkurat jobbet overtid de siste månedene. Det er historisk tørt i Sørøst-Norge, og selv om det kommer litt regn i deler av Agder fredag, har dette lite å si for skogbrannfaren. Foto: Audun Braastad / NTB</p>
Nedbørmåleren hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo har ikke akkurat jobbet overtid de siste månedene. Det er historisk tørt i Sørøst-Norge, og selv om det kommer litt regn i deler av Agder fredag, har dette lite å si for skogbrannfaren. Foto: Audun Braastad / NTB

Meteorologisk institutt melder at det vil komme litt regn i Vest-Agder i løpet av fredag kveld, men at det ikke er nok til å dempe den store brannfaren.

– I morgen blir det sol, og da tørker det opp igjen. Derfor blir det gult varsel igjen fra i morgen, skriver Meteorlogene på Twitter.

Det vil dermed fremdeles være stor gress- og lyngbrannfare ellers i Agder og på Østlandet. Faren vil vedvare til det kommer nedbør av betydning.

Ifølge Varsom.no er skogbrannfaren fortsatt på oransje nivå i østre deler av Agder, på Østlandet samt i Telemark, Vestland og Rogaland.

Aldri før har det vært registrert en så tørr mars og april i Sørøst-Norge som i år.

At Norge er et langstrakt land og at våren ennå ikke er kommet til Nord-Norge, vises tydelig ved at det er rødt varsel – altså det høyeste farenivået – for snøskred i sørlige deler av Troms, i Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Salten og på Helgeland, samt på Svartisen.

Dette varslet vil gå ned til oransje nivå i løpet av helgen.

Personvernpolicy