Equinor vil pumpe olje til siste slutt

God lønnsomhet og lave utslipp i oljeproduksjonen er oppskriften for et Equinor som vil at Norge skal stå igjen som den siste oljeleverandøren. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
God lønnsomhet og lave utslipp i oljeproduksjonen er oppskriften for et Equinor som vil at Norge skal stå igjen som den siste oljeleverandøren. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor vil at Norge skal stå igjen som verdens siste olje- og gassleverandør. Da må lønnsomheten være på topp og CO2-utslippene på et minimum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konserndirektør Kjetil Hove har ansvaret for Equinors virksomhet på norsk sokkel. Han sier til Klassekampen at det viktigste selskapet kan gjøre for Europa er å levere olje og gass til kontinentet.

Mens en rekke europeiske land jobber med å bryte avhengigheten av russisk gass, mener Hove at norsk gass kan spille en viktig rolle i lang tid.

– Vi tror Europa vil trenge gass i mange tiår framover. Vi mener norsk gass er veldig godt posisjonert fordi vi har lave kostnader, og infrastrukturen allerede er bygd ut, sier han.

Lave CO2-utslipp i produksjonen av olje og gass kan også bli en viktig fordel.

– Både FN og alle andre sier at den oljeprovinsen med høyest lønnsomhet og lavest CO2-fotavtrykk er den som skal produsere helt til slutt. Det vi jobber med hver eneste dag, er å få lavest mulig CO2 og høyest mulig lønnsomhet, sier oljetoppen.

– Ja, verden transformerer til andre energikilder, men i en overgangsperiode vil du fortsatt ha behov for olje og gass. Hvis vi kan være konkurransedyktige og ha lavest mulig CO2-fotavtrykk i produksjonen, så mener vi det er det verden trenger.