Politiet jakter på sim-kort i Hagen-saken

Anne-Elisabeth hagen ble bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog for tre og et halvt år siden. Nå vil politiet høre med folk som har kjøpt et kontantkort fra en butikk i Iladalen i Oslo. Butikken er senere nedlagt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Anne-Elisabeth hagen ble bortført fra hjemmet sitt i Lørenskog for tre og et halvt år siden. Nå vil politiet høre med folk som har kjøpt et kontantkort fra en butikk i Iladalen i Oslo. Butikken er senere nedlagt. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet prøver å spore opp sim-kortet som er knyttet til et mobilnummer de sier er brukt i forberedelsene til bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det aktuelle nummeret ble brukt sammen med en stjålet passkopi og en falsk epostadresse til å opprette en konto på en kryptovalutabørs, skriver VG.

Sim-kortet var en del av en pakke på 20 kontantkort. De fem kortene som hører til numrene umiddelbart før det politiet leter etter, ble solgt i en nå nedlagt matbutikk i Iladalen i Oslo,

Viktig ledetråd

– Har du kjøpt et kontantkort med ett av disse numrene mellom mai 2017 og desember 2018, eller har opplysninger om kjøp, salg eller utsalgssted, ønsker politiet å komme ikontakt med deg, sier påtaleansvarlig Gjermund Hanssen til avisen.

Det er godt over tre år siden Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Privat
Det er godt over tre år siden Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Privat

Politiet sier de er sikre på at nummeret er brukt i planleggingen før Anne-Elisabeth Hagen ble bortført 31. oktober 2018.

Dersom politiet finner kjøperen, kan det lede dem til en gjerningsperson.

Sim-kortet har aldri vært brukt eller aktivert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over tre år siden

Det er godt over tre år siden Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

– Etter en totalvurdering av alle sakens opplysninger slik saken står nå, vurderer politiet draps-hypotesen som den mest sannsynlige, men vi etterforsker fortsatt kidnappingshypotesen aktivt med det mål å finne ut hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen, skrev politiinspektør Gjermund Hansen i Øst politidistrikt i en epost til NTB på treårsdagen.

Ektemannen og milliardæren Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Hagen har hele tiden nektet straffskyld.

I løpet av 2021 har politiet vært sparsomme med opplysninger om etterforskningen. Men noe bevegelse i saken har det vært. Les mer om dette her.