Dette skjer i dag

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 1. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidernes dag

1. mai markeres over hele landet. Statsminister og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er hovedtaler i Larvik. Han holder sin tale rundt klokken 13.30. I Oslo taler LO-leder Peggy Hessen Følsvik på Youngstorget ved 12-tiden.

Cupfinale i fotball for menn

Molde møter Bodø/Glimt på Ullevaal stadion for å kjempe om kongepokalen og NM-tittelen i fotball for menn. Pokalen deles ut av visepresident Arne Larsen Økland i fotballforbundet og statsråd Sandra Borch. For første gang siden 1998 er kongehuset ikke til stede.

Østersdugnad

Søndag går startskuddet for årets østersdugnad. Aksjonen oppfordrer folk til å fjerne stillehavsøsters – en fremmed art – fra norskekysten. I fjor ble det satt ny rekord for tredje år på rad: 35 tonn av den uvelkomne gjesten ble plukket på 136 steder. Gjennom sommeren arrangeres det flere dugnader i kampen mot skjellene med de skarpe kantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas dropper koronapass

Når den greske turistsesongen sparkes i gang, er det fra søndag ikke lenger krav om vaksinepass på restauranter og barer eller i butikker. Tilreisende må legge fram vaksinebevis eller negativ test for å komme inn i landet, men det er ikke nødvendig å registrere seg. Munnbind er påbudt innen dørs i én måned til.

Tetlagene i aksjon i toppserien

Det skal spilles fire kamper i toppserien i fotball. Alle topplagene er i aksjon. Brann og Vålerenga, som begge står med full pott etter seks runder, møter henholdsvis Kolbotn og Avaldsnes. Serietreer Rosenborg skal opp mot Lyn, mens firer LSK Kvinner spiller borte mot Arna Bjørnar.

Vipers i mesterligaen

Vipers Kristiansand møter slovenske Krim Ljubljana i første kvartfinalekamp i mesterligaen i håndball for kvinner. Det norske laget er regjerende mestere etter at de slo franske Brest i finalen for et snaut år siden.