Antall flypassasjerer opp 250 prosent

Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Stadig flere flyr fra norske flyplasser enn under pandemien.
Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Stadig flere flyr fra norske flyplasser enn under pandemien. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall passasjerer ved norske flyplasser steg med 250 prosent fra mars i fjor til mars i år. 1.241 prosent flere reiste til utlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytrafikken er i ferd med å normalisere seg etter coronapandemien. I mars i fjor var Norge rammet av strenge coronatiltak og reisevirksomheten ble rammet. Den 23. mars i fjor skjerpet regjeringen smittevernreglene kraftig og ba folk avstå fra all reisevirksomhet som ikke var strengt nødvendig.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antallet passasjerer i mars i år var hele 2,5 millioner høyere enn i samme måned i fjor. Dette er økning på 250 prosent.

Økningen er størst for utenlandsreisende. 1,1 millioner flypassasjerer reiste ut av Norge, en økning på 1.241 prosent fra mars i fjor. Innenlands passasjertrafikk økte med 166 prosent.

Norge stengte ned på grunn av pandemien 12. mars 2020. Sammenlignet med mars dette året er det 67 prosent flere flyreisende i mars i år.

Antall passasjerer i mars var imidlertid 26 prosent lavere enn samme måned i 2019, som er det siste normale året for reisevirksomhet.