Fortsatt ingen enighet om Oslopakke 3

Dronefoto tatt i februar av det som skal bli Fornebubanen – den nye T-banestrekningen mellom Majorstuen i Oslo og Fornebu i Bærum. Prosjektet er utsatt en rekke ganger og fikk i vinter nok en kostnadssprekk
Dronefoto tatt i februar av det som skal bli Fornebubanen – den nye T-banestrekningen mellom Majorstuen i Oslo og Fornebu i Bærum. Prosjektet er utsatt en rekke ganger og fikk i vinter nok en kostnadssprekk Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lugger i forhandlingene mellom staten, Oslo og Viken om Oslopakke 3. Forhandlingene mandag ble avsluttet uten enighet, og torsdag gjøres det et nytt forsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene, som består av representanter fra staten og politikere fra Oslo og Viken, vil gjøre et nytt forsøk på å komme til enighet torsdag denne uka, skriver NRK.

Mandagens møte dreide seg om en skisse for hvor mye bompengetakstene skal øke fra 1. september i år til 1. januar 2024, ifølge NRK.

Milliardsprekken på utbyggingen av Fornebubanen er også en stor utfordring i forhandlingene. Seks politikere fra Oslo og Viken som forhandler om pakken, krever at staten må være med på å dekke kostnadssprekken med over 4 milliarder kroner.

Oslopakke 3 er en overordnet plan for utbygging og finansiering av veier og kollektivtrafikk i Oslo og Akershus. Pakken finansierer nær alt som bygges av veier og baner i regionen, og inntektene kommer fra bompenger og statlige bevilgninger. Oslopakke 2 utgikk i 2011, mens Oslopakke 3 overlappet fra 2008.