Nakstad: Det vil helt sikkert komme tilbud om fjerde vaksinedose

Det vil komme et tilbud om en fjerde dose coronavaksine, men timingen er spørsmålet, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Det vil komme et tilbud om en fjerde dose coronavaksine, men timingen er spørsmålet, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sikkert at det vil komme et tilbud om en fjerde vaksinedose, spørsmålet er når, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bør man gi det nå på slutten av en stor smittebølge, eller bør man vente til neste vintersesong? Man må finne det beste tidspunktet å gi den på. Og der er det vanskelige vurderinger som gjøres av de ulike folkehelseinstituttene i ulike land, sier Nakstad til NRK.

Nakstad sier at Folkehelseinstituttet vurderer dette fortløpende. Det er allerede en anbefaling om en fjerde dose coronavaksine til alle med svekket immunforsvar.

I Sverige valgte man først å anbefale en fjerde dose til dem over 80 år, og nå til de over 65.

– De landene som var først ute med å anbefale en tredje dose, er også først ute med den fjerde, som for eksempel Israel, sier Nakstad.