Dette skjedde i natt

Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Foto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA: Butsja kan være toppen av isfjellet

Grusomhetene i den ukrainske byen Butsja kan vise seg å være bare være en liten del av grusomhetene som russiske styrker har begått, mener Det hvite hus.

– Vi har trolig bare sett toppen av isfjellet på bakgrunn av stedene vi har hatt tilgang til. Vi har ikke hatt tilgang til store deler av landet der de trolig også har begått grusomheter, sier Det hvite hus' talskvinne Jen Psaki.

Portforbud opphevet i Peru

Perus president Pedro Castillo har opphevet portforbudet som ble innført i hovedstaden Lima natt til i går etter omfattende protester mot høye drivstoffpriser.

– Vi fjerner portforbudet med umiddelbar virkning. Vi ber det peruanske folket om å forholde seg rolig, sa den venstreorienterte presidenten sammen med nasjonalforsamlingens president Maria del Carmen Alva i natt norsk tid.

Flere konkurser i mars enn på 16 måneder

Ikke siden november 2020 har flere bedrifter gått dukken på én måned. Fraværet av korona-støtteordninger er årsaken, mener analytiker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I første kvartal var konkursøkningen på 8 prosent sammenlignet med i fjor. I mars gikk 294 bedrifter konkurs, noe som er det meste siden november 2020.

Zuccarello nærmet seg mål-milepæl

Mats Zuccarello vartet opp med både scoring og assist i nattens NHL-kamp. Det førte ham nær milepælen på 500 målpoeng, men hindret ikke at Minnesota Wild tapte 2-6 for Nashville Predators.

Nordmannen har 71 målpoeng denne sesongen. Det han beste poengfangst som NHL-spiller. Med totalt 498 målpoeng i NHL-karrieren i grunnserien nærmer han seg også raskt milepælen på 500 poeng.

Tap for Norge i curling-VM

Det norske laget tapte 3-9 for Sveits i sin sjette kamp i det innledende spillet i VM i Las Vegas. Det står dermed med to seire og fire tap i mesterskapet.

Lagene fulgte hverandre i starten av kampen, men etter åtte omganger stod det 9-3 til Sveits, og Norge valgte å avslutte kampen.