31 personer innbrakt av politiet etter aksjon på Sjursøya oljeterminal

Politiet fjerner mandag aksjonister fra Extinction Rebellion Norge som stenger for transporten ut av Sjursøya oljeterminal i Oslo.
Politiet fjerner mandag aksjonister fra Extinction Rebellion Norge som stenger for transporten ut av Sjursøya oljeterminal i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

31 personer er innbrakt til politiets arrest etter at de under en aksjon mandag på Sjursøya i Oslo lenket seg til kjøretøy og nektet å adlyde politiets ordre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– 31 personer ble kjørt til arresten. Noen av dem har status som pågrepet, mens andre har status som innbrakt, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Aksjonen var i regi av Extinction Rebellion Norge, ifølge dem selv.

Gulbrandsen forteller at aksjonister blant annet lenket seg fast til kjøretøyer, forhindret ferdsel og forhindret arbeidet på Sjursøya oljeterminal.

Da politiet ga aksjonistene beskjed om at det de drev med var ulovlig og ba dem om å gå, satte de seg isteden ned i veien en stykke bortenfor, ifølge Gulbrandsen.

Mandag stengte aksjonister fra Extinction Rebellion Norge for transporten ut av Sjursøya oljeterminal Foto: Torstein Bøe / NTB
Mandag stengte aksjonister fra Extinction Rebellion Norge for transporten ut av Sjursøya oljeterminal Foto: Torstein Bøe / NTB

Flere av dem ble derfor brakt inn til Oslo-politiets arrest fordi de ikke etterfulgte politiets ordre.

Bakteppet er aksjonen «Stopp oljeletinga» som blant annet er koordinert med Storbritannia.

– Aksjonene er en del av den internasjonale kampanjen «Just Stop Oil» som fredag stengte ti oljeterminaler i Storbritannia. Målet er å fortsette å blokkere oljerelatert infrastruktur helt til staten innfrir kravet om å stanse all utgivelse av nye lisenser til leting etter olje og gass på norsk sokkel, skriver talsperson Vebjørn Bjelland Berg fra aksjonsgruppen Extinction Rebellion Norge i en epost til NTB.