Advokaten til spionsiktet norsk fotograf sikker på løslatelse

Fotografen Knut Bry på vei til rettssalen før helgen. Høringen var opprinnelig berammet fredag, men 75-åringen ba om utsettelse til mandag, slik at forsvarer Haris Petsikos kunne få alle nødvendige dokumenter i hende.
Fotografen Knut Bry på vei til rettssalen før helgen. Høringen var opprinnelig berammet fredag, men 75-åringen ba om utsettelse til mandag, slik at forsvarer Haris Petsikos kunne få alle nødvendige dokumenter i hende. Foto: Panagiotis Balaskas / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvareren til den norske fotografen Knut Bry, som er siktet for spionasje i Hellas, er sikker på at klienten løslates etter mandagens planlagte rettsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han vil bli løslatt, muligens mot meldeplikt eller andre garantier, sier forsvarer Haris Petsikos til Dagbladet.

Knut Bry (75) ble pågrepet av den greske kystvakten onsdag forrige uke. Han er siktet for spionasje etter at han skal ha tatt bilder av et militært fartøy ved Lesvos.

Dersom Bry blir dømt i retten, er strafferammen flere års fengsel. Han har de siste dagene sittet i varetekt under kummerlige kår, ifølge VG. Petsikos snakket med Bry senest søndag og sier til Dagbladet at 75-åringen har det bra og tror på løslatelse.

Fotografen har de siste årene jobbet som hjelpearbeider blant flyktningene på øya.

Avisa Hallingdølen skriver at støttespillere vil demonstrere utenfor den greske ambassaden i Oslo hvis 75-åringen ikke løslates etter rettsmøtet mandag.