Sju av ti Rødt-velgere støtter Nato-medlemskap

Det er ikke aktuelt med en revurdering av Rødts standpunkt om Nato, sier partileder Bjørnar Moxnes om at flertallet av Rødts velgere er for medlemskap i alliansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det er ikke aktuelt med en revurdering av Rødts standpunkt om Nato, sier partileder Bjørnar Moxnes om at flertallet av Rødts velgere er for medlemskap i alliansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 72 prosent av Rødts velgere er tilhengere av norsk medlemskap i Nato, viser en undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat for Aftenposten og viser at partiet er i utakt med egne velgere, skriver avisen.

Rødt er prinsipielt imot Nato og vil melde landet ut av alliansen. I partiets prinsipprogram , sist vedtatt på landsmøtet i 2019, slås det fast at medlemskapet «knytter oss til den aggressive imperialistmakten USA gjennom blant annet våpenutvikling og internasjonale militære operasjoner».

Partileder Bjørnar Moxnes mener det ikke er grunn til å revurderer det standpunktet. Han påpeker også at det ikke er noe nytt at mange Rødt-velgere støtter et Nato-medlemskap.

– Det har vi stor takhøyde for. Du kan trygt stemme Rødt om du er for Nato, skriver han i en epost til Aftenposten.

Rødt er sammen med SV de eneste partiene i Norge som er Nato-motstandere. Krigen i Ukraina har ført til ny debatt i SV. Lokallaget i Oslo vedtok nylig å be moderpartiet om en bred debatt om partiets Nato-motstand fram mot neste landsmøte.