Fjordkraft stopper midlertidig fastpris på strøm

Strømprisen var tirsdag morgen på det hittil høyeste i år i Sør-Norge. Nå Vil ikke Fjordkraft lengre tilby fastpris på strøm. Foto: Lise Åserud / NTB
Strømprisen var tirsdag morgen på det hittil høyeste i år i Sør-Norge. Nå Vil ikke Fjordkraft lengre tilby fastpris på strøm. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftselskapet Fjordkraft melder at de midlertidig stanser muligheten for å bestille kraft til fastpris i Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder selskapet til NRK. Til kanalen bekrefter de at det er den utfordrende markedssituasjonen som ligger bak avgjørelsen.

Mandag morgen var strømprisen over åtte kroner kwt, inkludert mva. Det er den høyeste strømprisen så langt i år. Legger man til avgifter så kommer prisen opp i over 10 kroner kwt for strømmen i Sør-Norge.

– Svært mye av prisøkningen vi har sett den siste tiden, kan tilskrives det som skjer i Ukraina. Man kan regne med at mellom 60 og 80 øre per kilowattime skyldes krigen, sa kraftanalytiker Sigbjørn Seland i Storm Geo Nena til NTB mandag.

Norges nye olje- og energiminister, Terje Lien Aasland, fortalte mandag at regjeringens strømstøtte ville fortsette så lenge strømprisene er vedvarende høye.

Etter det NRK erfarer vurderer flere kraftselskaper å gjøre som Fjordkraft og stanse muligheten til å bestille kraft til fastpris.