Dette skjedde i natt

Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 6. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye samtaler mellom Zelenskyj og Biden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj snakket med USAs president Joe Biden, mens Ukraina er under stadig press fra den russiske invasjonsstyrken.

– Som del av den konstante dialogen, hadde jeg en ny samtale med USAs president. På agendaen sto blant annet spørsmål om sikkerhet, økonomisk støtte til Ukraina og videreføringen av sanksjoner mot Russland, tvitrer Zelenskyj natt til søndag.

Ifølge Det hvite hus fremhevet Biden steg USA og allierte har tatt «for å øke Russlands kostnad for aggresjonen mot Ukraina».

WSJ: USA og Polen i samtaler om å levere fly til Ukraina

USA og Polen er angivelig i forhandlinger om en avtale der Polen sender fly fra Sovjet-tiden til Ukraina i bytte mot amerikanske jagerfly av typen F-16.

Det er Wall Street Journal som får opplyst dette av amerikanske tjenestepersoner. En slik avtale vil måtte få grønt lys fra både Det hvite hus og Kongressen, skriver avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redaksjonskomiteen i Oslo SV går inn for Nato-medlemskap

Redaksjonskomiteen i Oslo SV går enstemmig inn for Nato-medlemskap etter Russlands invasjon av Ukraina. Innstillingen skal stemmes over søndag ettermiddag, melder NRK.

I innstillingen til årsmøtet i Oslo SV som holdes i helgen, heter det at «den russiske invasjonen av Ukraina har endret den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa».

5.457 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 5.457 koronasmittede i Norge. Det er 3.103 færre enn samme dag i forrige uke, viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.305 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 13.871, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Paralympics: Ny norsk seier i rullestolcurling

De norske Paralympics-håpene i rullestolcurling vant 9-3 mot Slovakia i sin andre kamp i Beijing i natt.

Kampen mot Slovakia var den første av to kamper for det norske laget søndag. Den andre starter klokken 12.35 norsk tid og motstander er Sør-Korea.