MDG støtter norsk våpenhjelp til Ukraina

Nestleder Arild Hermstad i MDG mener det er riktig av Norge å gjøre det vi kan for å støtte det ukrainske folket nå, i solidaritet med et lite demokrati i kamp mot militære overmakt. MDG støtter derfor at Norge sender våpen til Ukraina.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Nestleder Arild Hermstad i MDG mener det er riktig av Norge å gjøre det vi kan for å støtte det ukrainske folket nå, i solidaritet med et lite demokrati i kamp mot militære overmakt. MDG støtter derfor at Norge sender våpen til Ukraina. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsstyret i Miljøpartiet De Grønne (MDG) vedtok mandag kveld at partiet støtter beslutningen om å sende våpen til Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette var en vanskelig avgjørelse, men situasjonen er nå ekstraordinær. Russland har uten provokasjoner angrepet et naboland i åpenbar strid med folkeretten. Vi støtter det ukrainske folkets rett til frihet og fred, og i den desperate situasjonen de står i nå krever det at vi også er villige til å sende våpen, sier nestleder Arild Hermstad i en uttalelse.

– MDG har røtter i fredsbevegelsen og vil jobbe for fred og dialog så lenge det er mulig, fortsetter han.

– Samtidig har vi en moralsk plikt til å beskytte de som kjemper for sitt demokrati når det er under angrep. Fred er ikke bare fravær av krig, slår han fast.

MDG mener også at Norge bør stille opp med støtte i form av økonomiske bidrag, storstilt humanitær bistand både i Ukraina og i nærområdene, og forplikte seg til å ta imot flyktninger.