Bergensfirma lar ukrainske ansatte flytte lenger vest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bergenskeide IT-firmaet Seniordev tilbyr alle sine ansatte i Ukraina å flytte lenger vest i landet. På sikt kan det bli aktuelt å flytte til et annet land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet, som retter seg mot norske kunder, har 35 designere og utviklere i Ukraina, skriver Bergens Tidende / E24. Daglig leder Thomas Vervik sier de ansatte tar situasjonen med fatning, og at han foreløpig ikke er redd for deres personlige sikkerhet. Han har likevel en beredskaps- og flytteplan i tre trinn klar.

– Vi har et kontor i en villa i Lviv vest i Ukraina. Alle våre folk får nå tilbud om å dra dit for å jobbe, sier han. Vervik ser for seg å flytte virksomheten og de ansatte til Kypros, Spania eller Norge dersom situasjonen «skulle bli helt håpløs». En flytting vil først være midlertidig, men kan bli permanent om nødvendig.

Også IT-selskapet Itera har ansatte i Ukraina. Selskapets har gitt de ansatte beskjed om å prioritere seg selv og familiene sine.

– I dag sette vi liv og trygghet først, skriver selskapet, som har planer på plass for å relokalisere ansatte om det skulle bli nødvendig. Itera skriver at ingen kundedata er lagret i Ukraina.