Oppdrettere tapte korallsøksmål mot staten

Hordaland tingrett gir staten medhold i at oppdrettslaksen må vike for korallrevet utenfor Husevågøy i Kinn kommune. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Hordaland tingrett gir staten medhold i at oppdrettslaksen må vike for korallrevet utenfor Husevågøy i Kinn kommune. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre oppdrettere som saksøkte staten for å få drive oppdrettsanlegg ved et korallrev i Nordfjord, har tapt første runde i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For to år siden vedtok Miljødirektoratet at et oppdrettsanlegg utenfor Husevågøy i Kinn kommune måtte fjernes. Selskapene som eier anlegget – Troland Lakseoppdrett AS, Langøylaks AS og Austevoll Melaks AS, gikk til sak mot staten, som nå er frifunnet i Hordaland tingrett, skriver Bergens Tidende/E24.

Oppdretterne må dekke drøyt 300.000 kroner i sakskostnader for staten. Selskapene er uenige i dommen og vurderer om den skal ankes, sier styreleder Carl-Erik Arnesen i Troland Lakseoppdrett. Han uttaler seg på vegne av de tre selskapene.

Havforskningsinstituttet beskriver revet med blomkålkorall utenfor Husevågøy som unikt i norsk sammenheng. Revet er rundt halvannen kilometer langt og ligger på 25 til 70 meters dyp, ifølge dykker Erling Svensen.

Oppdretterne mener revet ikke vil ta skade av lakseoppdrett like i nærheten.