Taliban på vei til Oslo i innleid privatfly

Talibans talsperson Abdul Qahar Balkhi la ut dette bildet på Twitter lørdag ettermiddag som viser representanter fra Taliban på vei til Norge i et privatfly for og ha samtaler om humanitær bistand, politiske, utdannings- og økonomiske spørsmål. Foto: Talibans talsperson / Twitter / NTB
Talibans talsperson Abdul Qahar Balkhi la ut dette bildet på Twitter lørdag ettermiddag som viser representanter fra Taliban på vei til Norge i et privatfly for og ha samtaler om humanitær bistand, politiske, utdannings- og økonomiske spørsmål. Foto: Talibans talsperson / Twitter / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For kort tid siden reiste Taliban-delegasjonen som skal delta i samtaler med vesten i Oslo, fra Kabul i et privatfly sendt fra Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Delegasjonen som ifølge AFP består av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi, går det fram av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi. Han la også ut et lydklipp med en uttalelse fra Muttaqi.

Balkhi, som også har lagt ut en rekke meldinger om de forberedende møtene i forkant av reisen, skriver at humanitære spørsmål, politikk, utdanning og økonomi vil være blant temaene som skal diskuteres.

De planlagte samtalene mellom Taliban og vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp starter søndag i Oslo. Utsendinger fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia er blant dem som skal delta.

Ifølge VG er privatflyet innleid fra det finske selskapet Jetlife.