Dette skjer i dag

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 18. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettsbehandling av prøveløslatelse av Anders Behring Breivik

I dag starter behandlingen av Breiviks krav om å bli prøveløslatt. Statsadvokaten holder innledningsforedrag, før Breivik selv skal forklare seg. Spørsmålet Telemark tingrett må besvare, er hvorvidt mannen som drepte 77 mennesker, fortsatt er så farlig at samfunnet trenger ekstra beskyttelse mot ham.

Redd Ullevål sykehus holder markeringer på Eidsvolls plass

Både representanter for flertallet i Oslo bystyre og flere aksjonsgrupper vil delta på ulikt vis for å vise sin motstand mot å legge ned sykehuset på Ullevål i Oslo.

Det tredje og siste norske OL-uttaket offentliggjøres

I løpet av dagen blir det klart hva som blir den endelige listen av utøvere som skal til OL i Beijing i februar. Blant annet får vi vite hvem som skal representere Norge i alpine grener.

Debatt i Sikkerhetsrådet om sikkerhet for kvinner

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) leder møtet om fred og sikkerhet og beskyttelse for kvinner som deltar i fredsprosesser. FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet er blant dem som vil orientere.

Esa holder årlig pressekonferanse

Den europeiske romorganisasjonen ESAs leder Josef Aschbacher holder sin årlige pressekonferanse klokka 14. Esa har det siste året blant annet bidratt til å sende historiens største romteleskop opp i rommet. James Webb-teleskopet var resultatet av mange års samarbeid mellom Esa, Nasa og canadiske CSA.