Gaute Grøtta Grav hardt ut mot TV 2s Toska-signering

Gaute Grøtta Grav mener TV 2s ansettelse av David Toska åpner for nyskaping i realitysjangeren også.
Gaute Grøtta Grav mener TV 2s ansettelse av David Toska åpner for nyskaping i realitysjangeren også. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaute Grøtta Grav er ikke i ekstase over TV 2s signering av David Toska. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ble det klart at David Toska, som tidligere er dømt for Nokas-ranet, skal stille som ekspert i TV 2s sjakkstudio. Toska ble utpekt som hovedmannen bak ranet.

Annonseringen har fått reaksjoner fra flere hold, og nå hiver tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (42) seg inn i diskusjonen.

På sin egen Facebook-side deler Grøtta Grav et lengre innlegg om TV 2s nyeste signering.

«Orderud på Torpet?»

Grøtta Grav meddeler at TV 2s ansettelse av Toska åpner for nyskaping i realitysjangeren også.

«Orderud på Torpet?», spør Grøtta Grav innledningsvis i innlegget. Ifølge programlederen har han selv og produksjonen ved flere anledninger sagt nei til spennende personligheter som har ønsket å delta på vanlig «Farmen» og kjendisversjonen, fordi de tidligere er straffedømte.

– De fortjener sikkert en ny sjanse i livet etter sonet straff, men det betyr ikke at etterlatte eller andre som har blitt negativt påvirket av dem, skal behøve ekstrabelastningen det er å se vedkommende på skjermen, i gladsaker i ukeblader og sosiale medier. Det har vært vår moralske rettesnor, skriver han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senkveld takket nei

Grøtta Grav poengterer at «Senkveld» i sine glansdager, med Thomas og Harald, fikk tilbud om å ha Toska som gjest.

– Det hadde sikkert gitt gode seertall. Men jeg husker de takket nei, fordi det ble feil å applaudere ham inn i et underholdningsprogram, skriver Grøtta Grav.

– Og så enkelt er det nå også. Det burde i hvert fall være det. Ikke fordi Toska skal straffes mer, men fordi de som har vonde minner fra ranet skal slippe å få ansiktet hans og minnene fra den vonde tiden slengt i trynet unødig av en stor kommersiell kanal, opphøyd som ufarlig underholdning.