NNPF frykter medlemsliste havner på avveie

Justisdepartementet delte ut en liste på rundt 3.000 politiansatte i Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF). NNPF vurderer å klage til Datatilsynet.

Medlemskontingenten på de politiansatte som er medlem i den ideelle organisasjonen, trekkes over lønnsslippen. En privatperson søkte nylig innsyn over denne listen hos Politidirektoratet, som sa nei. Men Justisdepartementet godkjente innsynsbegjæringen og delte ut listen, skriver Bergens Tidende.

– NNPF oppfatter utlevering av den samlede listen over lønnstrekk som ulovlig og et grovt brudd på personvernet til rundt 3.000 av våre medlemmer, sier leder Jan-Erik Bresil i NNPF. Han sier det kan bli aktuelt å klage til Datatilsynet.

Fagforeningen Politiets Fellesforbund Vest frykter at listen kan komme på avveie og at kriminelle miljø kan misbruke informasjonen.

I en epost til BT skriver Justisdepartementet at de vurderte klagen over direktoratets avslag på innsynsbegjæringer opp mot offentlighetsloven.

– Vår vurdering fremgår av avgjørelsen i klagesaken, og vi har ingen tilføyelser å komme med til denne, skriver Justisdepartementet til BT, som har søkt om innsyn i avgjørelsen, men ennå ikke fått svar.

Personvernpolicy