Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 14. januar.

Kompensasjonsordning legges fram

Regjeringen vil legge fram et forslag for Stortinget fredag om kompensasjonsordninger for næringslivet og andre sektorer som følge av koronatiltakene. Den skal ha en kostnadsramme på 20,2 milliarder kroner, ifølge finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Terminlister for fotballen offentliggjøres

Norsk toppfotball legger fram terminlistene for Eliteserien og første divisjon for menn og Toppserien og 1. divisjon for kvinner klokka 11. Eliteserien starter 3. april, mens Toppserien sparkes i gang allerede 19. mars.

Dronning Margrethe feirer 50 år på tronen

Margrethe ble Danmarks dronning 14. januar 1972, på denne dagen for 50 år siden. Den store jubileumsfesten er utsatt til sommeren, men det er planlagt flere markeringer. Fredag er dronningen til stede på Folketingets offisielle markering.

Begravelse for Sassoli

Det er begravelse for EU-parlamentets president David Sassoli, som døde etter en tids sykdom tirsdag. Sassoli ble innvalgt som medlem av EU-parlamentet første gang i 2009 og var visepresident fra 2014 til 2019. 3. juli 2019 ble han valgt som Europaparlamentets president. Han gravlegges i Roma.

Demonstrasjoner i Mali

Det ventes protester over hele Mali, etter at land i regionen har innført sanksjoner mot landet. Årsaken er at militærjuntaen som har tatt makten, på nyåret kunngjorde at et planlagt presidentvalg er utsatt til 2026.

Personvernpolicy