Støre: – Jeg er ikke redd for å bli smittet

Ingvild Kjerkol (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) under pressekonferansen om coronasituasjonen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Ingvild Kjerkol (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) under pressekonferansen om coronasituasjonen torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen advarer om at smitten kommer til å øke, men statsministeren sier at han ikke er redd for å bli smittet av coronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, jeg er ikke redd for det. Jeg føler de tre dosene har gitt meg god beskyttelse. Jeg har vært i nærheten av folk som har vært smittet, uten å bli smittet selv. Også føler jeg meg trygg på at vaksinene vil bidra til at det ikke blir veldig alvorlig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Han understreker likevel at han ikke anser å bli coronasmittet som et gode, og ikke noe han oppsøker.

– Det er uvisshet ved det å bli smittet. Men jeg tror vi har nok kunnskap nå fra helsevesenet og helsemyndighetene som viser at smitte er håndterlig, men vi vet også at noen har veldig alvorlige forløp, sier Støre.

Han understreker også at å vaksinere seg er viktig, noe finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er enig i.

– En stor andel av de som har tatt vaksinen, får et stadig mildere sykdomsforløp. Det er heller ikke noe jeg oppsøker, men jeg er glad for å ha vaksinen i kroppen, sier han.