Forsikringsselskapene får hundrevis av skademeldinger etter Gyda

E39 ved Vinjeøra i Trøndelag er stengt på grunn av skader som en følge av ekstremværet Gyda.
E39 ved Vinjeøra i Trøndelag er stengt på grunn av skader som en følge av ekstremværet Gyda. Foto: Svein Stavås / NTB

Gjensidige forsikring anslår at bransjen får mellom 500 og 600 skademeldinger fra ekstremværet Gyda.

Gjensidige forsikring har torsdag ettermiddag mottatt 150 skademeldinger etter ekstremværet Gyda. De fleste skadene kommer fra Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Det er flest skader på grunn av oversvømmelser i kjellere, flom og tilbakeslag fra avløpsnett, sier kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige, som anslår at bransjen totalt får mellom 500 og 600 skademeldinger.

Erfaringsmessig er det etterslep på skademeldingene i forbindelse med slike uvær, sier Eklo.

Tryg Forsikring har ved 15.30-tiden torsdag ettermiddag mottatt 50 skadesaker, 43 flere enn onsdag. For Frende er tallet 40. Til sammen har de tre forsikringsselskapene mottatt 240 skademeldinger som følge av ekstremværet.

Tryg anslår skadene til rundt 5,7 millioner kroner, men tallet vil justeres fortløpende. Yngve A. Høvig er skadesjef for bygninger i Frende, og han forteller at hus, hytter, uthus og naust, campingvogner og bobiler er blitt rammet.

– Noen får vann fra terrenget og inn i stua, andre har fått vann inn i boligen. Utette tak går også igjen, eller vann inn langs piper. Mange har hele kjellere, himlinger og vegger som må tørkes eller rives etter regnvann fra Gyda, forteller Høvig.

NVE har sagt at Gyda vil fortsette sine herjinger utover torsdag og forsikringsselskapene sier de venter flere skademeldinger.

Personvernpolicy