Helse Bergen ber om coronapass for å hindre smitte hos uvaksinerte

<p>Administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen vil ha tiltak for å hindre smitte blant uvaksinerte. Helse vest måtte ikke respiratorbehandle noen friske, fullvaksinerte coronapasienter i november og desember i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB</p>
Administrerende direktør Eivind Hansen i Helse Bergen vil ha tiltak for å hindre smitte blant uvaksinerte. Helse vest måtte ikke respiratorbehandle noen friske, fullvaksinerte coronapasienter i november og desember i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB

Toppsjefen i Helse Bergen mener krav om coronapass vil beskytte uvaksinerte fra smitte og helsevesenet fra overbelastning – og at det bør innføres.

– Jeg er for innføring av coronapass. Det kan beskytte de uvaksinerte fra å bli smittet fordi de ikke får tilgang til arenaer der de kan bli smittet. Det reduserer risikoen for alvorlig sykdom. Dermed kan de ikke få et alvorlig sykdomsforløp, bli innlagt på sykehus og belaste helsevesenet , sier Helse Bergen-direktør Eivind Hansen til Dagbladet.

Helse vest hadde ikke friske, fullvaksinerte coronapasienter med behov for respiratorbehandling i fjorårets to siste måneder.

– Erfaringene fra den perioden vi har bak oss, er at majoriteten av dem som ligger på intensivavdelingen og med respirator, er uvaksinerte, sier Hansen.

Coronapass vil være med å åpne samfunnet og øke motivasjonen for å ta vaksinen, tror han.

Forrige uke sa helsedirektør Bjørn Guldvog til avisa at Helsedirektoratet vurderer effekten av coronapass på smittespredning som beskjeden, men at det kan bidra til at noen færre blir alvorlig syke.

Personvernpolicy