Profilert medlem av nynazist-gruppe skal vitne i Breivik-rettssaken

<p>Anders Behring Breiviks forsvarer sier at det under rettssaken vil komme fram hvorfor Per Öberg er innkalt som vitne.</p><p></p>
Anders Behring Breiviks forsvarer sier at det under rettssaken vil komme fram hvorfor Per Öberg er innkalt som vitne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Et profilert medlem av den nynazistiske gruppen Den nordiske motstandsbevegelsen er kalt inn som vitne i Breivik-rettssaken i Telemark tingrett neste uke.

Anders Behring Breiviks har begjært prøveløslatelse fra forvaringsstraffen han ble idømt etter terrorhandlingene 22. juli 2011. Retten har satt av fire dager til hovedforhandlingen.

Etter at Breivik har unnagjort sin forklaring, skal Pär Öberg, som er et profilert medlem av Den nordiske motstandsbevegelsens svenske gren, vitne i retten. Det skal skje onsdag morgen. Det er Breiviks forsvarer Øystein Storrvik som vil føre ham som vitne.

– Jeg kan si at han er ønsket som vitne, og at han har sagt seg villig til å vitne. Det vil komme fram under rettssaken hvorfor han er der. Jeg ønsker ikke å foregripe spørsmålene han får eller tematikken rundt ham, sier Storrvik til TV 2 Nyhetene.

Han vil ikke kommentere om Breivik og Öberg har hatt kontakt, og Öberg ønsker selv ikke å kommentere saken overfor TV 2.

Personvernpolicy