9.622 nye coronasmittede registrert siste døgn – ny rekord

Koronatesting på Rommen i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Koronatesting på Rommen i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det siste døgnet er det registrert 9.622 coronasmittede i Norge. Det er 1.701 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.865 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.240, så trenden er stigende.

Tirsdag var 277 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

85 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 64 respiratorbehandling. Det er sju færre på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Over 450.000 positive

I alt har 460.530 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. Forrige døgnrekord for Norge var 6. januar 2022. Da ble det registrert 8.385 smittede.

Til sammen er 1.350 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Tiltakene utløper

Fredag denne uka utløper tiltakene som regjeringen innførte før jul, og det skal gjøres en ny vurdering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har sett på veldig mange av de tiltakene som er blitt iverksatt og også totalsituasjonen – ikke minst hvordan det nå fungerer ute i kommunehelsetjenesten og i sykehusene. Det danner grunnlaget for de rådene vi gir, og så skal jo regjeringen vekte dette mot andre samfunnssektorer enn helsesektoren, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK tirsdag.

Han mener at tiltakene som ble innført for en drøy måned siden, har gitt veldig god effekt på smittesituasjonen, blant annet gjennom en mye langsommere stigning av omikronvarianten sammenlignet med andre land. Det har heller ikke vært noen økning i sykehusinnleggelser.