SV om habilitetsvurdering: Endrer ikke bildet

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er skeptisk til Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Habilitetsvurderingen fra Lovavdelingen i Justisdepartementet endrer ikke på det, mener hun.
SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er skeptisk til Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Habilitetsvurderingen fra Lovavdelingen i Justisdepartementet endrer ikke på det, mener hun. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kari Elisabeth Kaski i SV er fortsatt skeptisk til Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef, selv om Justisdepartementets lovavdeling mener han ikke er inhabil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ser ikke noe her som endrer på bildet. Det er en uting at et knippe av de sentrale maktposisjonene i samfunnet fordeles til et lite knippe med mennesker som det i så fall kan bli dersom Stoltenberg får jobben, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV, til NRK.

Hun presiserer at det ikke handler om selve ansettelsesprosessen, og understreker at den ligger i hendene på Finansdepartementet.

I en vurdering som ble offentliggjort tirsdag, skriver Lovavdelingen i Justisdepartementet at de mener Jens Stoltenberg ikke er inhabil til å bli ny sjef for Norges Bank. Stoltenberg er en av to søkere til stillingen.

– Basert på de mottatte opplysningene har vi ikke funnet at det foreligger forhold som mer generelt tilsier at Stoltenberg vil være inhabil til å delta i behandlingen av de sakstyper som er nevnt av Finansdepartementet, skriver Lovavdelingen i sin vurdering.

SV er et av flere partier på Stortinget som er skeptisk til Stoltenbergs kandidatur. Også Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og MDG har ytret skepsis til å utnevne Stoltenberg til ny sentralbanksjef.