6.540 nye coronasmittede registrert siste døgn – ny topp i Oslo

Kø ved teststasjonen på Grønland Torg i Oslo nylig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Kø ved teststasjonen på Grønland Torg i Oslo nylig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Det siste døgnet er det registrert 6.540 coronasmittede i Norge. I Oslo alene er det registrert nesten 3.300 nye smittede, det klart høyeste tallet så langt.

Det nasjonale tallet er 1.307 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.622 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.780, så trenden er stigende.

I alt har 450.908 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. 6. januar 2022 ble det registrert 8.385 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil.

Oslo-rekord

For Oslo er det siste døgnets tall det klart høyeste så langt under pandemien. Tallene for mandag, som kommunen publiserte på sine nettsider natt til tirsdag., viser at det er registrert 3.296 nye coronasmittede i hovedstaden.

Det er 2.251 flere enn samme dag forrige uke og 2.402 flere enn søndag.

Forrige smittetopp i Oslo var 7. januar 2022. Da ble det ble registrert 2.170 smittede. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 1.326 smittede per dag i Oslo.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 3.531 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Grorud og Gamle Oslo bydel med henholdsvis 3.339 og 3.197. Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Ullern og Nordstrand.

Til sammen er 113.372 Oslo-borgere registrert smittet siden mars 2020.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at Helsedirektoratet har sett nøye på situasjonen i kommunehelsetjenesten og i sykehusene når de har vurdert hvilke råd de skal gi regjeringen om nye tiltak i tiden framover. Foto: Berit Roald / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at Helsedirektoratet har sett nøye på situasjonen i kommunehelsetjenesten og i sykehusene når de har vurdert hvilke råd de skal gi regjeringen om nye tiltak i tiden framover. Foto: Berit Roald / NTB

270 innlagt

Mandag var 270 coronapasienter innlagt på sykehus her i landet. Det var 13 flere enn dagen før.

92 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 63 respiratorbehandling. Det er fire færre på intensiv og tre færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Til sammen er 1.350 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Ny vurdering av tiltakene

Fredag denne uka utløper tiltakene som regjeringen innførte før jul, og det skal gjøres en ny vurdering av hvilke tiltak som skal videreføres eller eventuelt avvikles.

– Vi har sett på veldig mange av de tiltakene som er blitt iverksatt og også totalsituasjonen – ikke minst hvordan det nå fungerer ute i kommunehelsetjenesten og i sykehusene. Det danner grunnlaget for de rådene vi gir, og så skal jo regjeringen vekte dette mot andre samfunnssektorer enn helsesektoren, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK tirsdag morgen.

Han sier at tiltakene som ble innført for en drøy måned siden, har gitt veldig god effekt på smittesituasjonen.

– Vi har hatt en mye langsommere stigning av omikron sammenlignet med andre land. Og vi har ikke hatt noen økning i sykehusinnleggelser, heller faktisk en nedgang, noe som er veldig gledelig.

Personvernpolicy