FHI endret skjenkestopp-vurdering etter julebord-utbrudd

Utbruddet på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge i slutten av november fikk Folkehelseinstituttet til å oppjustere effekten av koronatiltaket skjenkestopp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Utbruddet på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge i slutten av november fikk Folkehelseinstituttet til å oppjustere effekten av koronatiltaket skjenkestopp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter julebord-utbruddet på Aker Brygge skjerpet Folkehelseinstituttet klassifiseringen av smitteverneffekten av skjenkestopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra å ha blitt vurdert som et tiltak med «moderat» effekt ble tiltaket justert til å ha «betydelig» effekt etter utbruddet, melder VG.

Frode Forland i Folkehelseinstituttet forklarer at årsaken til endringen var at de så at omikronvarianten var mye mer smittsom. Virusvarianten smittet også med stor kraft i anledninger som julebordet på Louise.

På utestedet ble 70 prosent av de som var til stede, smittet selv om de var fullvaksinert.