Tusenvis blir fratatt bo- og strømstøtte på grunn av hull i systemet

Fordi Nav utbetaler arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger hver 14. dag, kan det komme tre utbetalinger i måneden et par til tre ganger i løpet av ett år Konsekvensen er at samlet inntekt de aktuelle månedene overskrider grensen for å få innvilget bostøtte.  Foto: Terje Pedersen / NTB
Fordi Nav utbetaler arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger hver 14. dag, kan det komme tre utbetalinger i måneden et par til tre ganger i løpet av ett år Konsekvensen er at samlet inntekt de aktuelle månedene overskrider grensen for å få innvilget bostøtte.   Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I november ble rundt 6.000 mennesker fratatt bo- og strømstøtte fordi de fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger tre ganger. Årsaken er at inntekten ble for høy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fordi Nav utbetaler arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger hver 14. dag, kan det komme tre utbetalinger i måneden et par til tre ganger i løpet av ett år, skriver NRK.

Konsekvensen er at samlet inntekt de aktuelle månedene overskrider grensen for å få innvilget bostøtte.

– Forholdet mellom bostøtten og 14-dagersytelsene fra Nav er en av ulempene som det dessverre er vanskelig å unngå helt på kort sikt, sier kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NRK.

Stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson (R) ber regjeringen om umiddelbart å «ordne opp i dette bisarre hullet i den bostøtte- og strømstøtteordningen de har laget».